Beszélgetések Máriával

Beszélgetések Máriával

Jelentkezés

Miért is szeretnék felkerülni a Figyelő Soros-listájára?

2018. április 13. - Hókirályfi
Mi mindenre is jó egy blog? Eredendően afféle magányos köldöknézegető írogatásnak szántam, aztán a múlt év végén egy kisebb embercsoport, a GT-80 múltját bolygattam fel benne Kerényi Miklós Gábor vállfái ürügyén, s most ....(talán olyan ember vagyok, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe, de Kerényi annak idején kijelentette, hogy Smost egy középkori szerb vitéz volt, akit  ha lehet színpadon ne emlegessünk, mert nehezen kiejthető a neve). Ezért inkább úgy folytatom, hogy: ...ezúttal pedig úgy alakult, hogy tán még többeket érintő ügyben írok.
Hát lássuk:
Tisztelt Figyelő!
 
Érdeklődve olvastam cikküket  Soros György alapítványainak illetve érdekeinek kiszolgálóiról. A névsort böngészve számos, általam nagyra becsült honfitársam nevét is megtaláltam.
Talán szerénytelenségnek tűnik, de nagyon szeretnék én is felkerülni erre a listára, ebben kérem az Önök segítségét.
 
Én egy 55 éves agrármérnök vagyok és  ugyan eddig még semmilyen támogatást sem kaptam Soros Györgytől és várhatóan nem is fogok, viszont úgy vélem, hogy nem is ez a lényeg.  A messzemenőkig egyetértek Soros György alapítványainak célkitűzéseivel a nyílt társadalom megteremtését illetően, és ha nem is hivatásszerűen, de afféle társadalmi munkaként, szabadidőmben támogatom is ezt az ügyet a következő módokon:
- Főként ideológiai jellegű tevékenységet folytatok, például ha csak tehetem baráti beszélgetéseken és a családom     körében is dehonesztáló szavakkal nyilatkozom illetve mondok véleményt a Párt és az Állam vezetőiről, a     kormányzati  intézkedésekről. Azt hiszem a fellazítás a hivatalos neve ennek a cselekménynek.
- Több kormányellenes tüntetésen is részt vettem az elmúlt időszakban.
- Adóm civil 1%-át pedig idén a Trasparency Iternational szervezet javára rendelkeztem elküldeni.
 
Bízom benne, hogy a felsorolt aktivitások elegendőek lesznek arra, hogy az említett listájukra felkerülhessek.
 
Köszönettel és tisztelettel
 
Őze Árpád
Ezt a levelet emaileztem el az imént az online@figyelo.hu címre, melyet a lap a honlapján feltüntetett arra az esetre, ha valaki szeretne felkerülni a listára vagy esetleg lekerülni onnan.
Valójában nem tudom mi ennek a dolognak a neve ami elkap, bármikor is olyat tapasztalok, hogy hatalmi pozícióból megtámadnak vagy fenyegetnek náluknál gyengébb, kiszolgáltatottabb vagy esendőbb embereket. Lehetnek ezek zsidók, homoszexuálisok, ateisták, politikailag más véleményen levők vagy akár szemüvegesek.... Ilyenkor valamiféle diszkomfort érzés és düh fog el, lélekben én magam is az adott szituációba helyezkedve mintegy zsidóvá, homoszexuálissá, ateistává...stb lényegülök át és megteszek olyan dolgokat  is, amiket hétköznapi nyugalmi állapotomban református heteroszexuális istenhívőként amúgy nem tennék.
Nos ezzel az üggyel kapcsolatban kicsit más a helyzet. Az április 8-i választás eredménye megdöbbentett és elszomorított. Nem részletezem, hiszen a blogoszférában és azon túl is rengetegen leírták ezzel kapcsolatban a véleményüket, érzéseiket. Nem tudnék nagyon újat hozzátenni. Ha csak nem bizonyosodik be valamiféle nagyszabású választási csalás, akkor nem nagyon lehet itt bármi mást tenni, mint  tisztelve a választópolgárok többségének (helyesebben szólva a választópolgárok sokaságának választási törvény által parlamenti többséggé transzformált) akaratát fejet hajtani és  meggyászolni elveszett illúzióinkat. Utána pedig élni és dolgozni tovább magunkért, a családunkért és egy élhetőbb országért.
Szóval ebben a gyász hangulatban talált meg a Figyelő című újság listázási kezdeményezése, és hullámtani hasonlattal élve oly módon interferáltak ezek az események, hogy erősítették egymást, így  szántam el magam erre a lépésre.
Nem tudom pontosan meddig is mennék el, mi az amit feláldoznék magamból, ha a listázást konfrontáció követné, de egy kép villant most be ahogy ezt latolgatom. Az egyenlőtlen de fel mégsem adható küzdelem helyzete. Aztán némi agyalás után be is ugrott, hogy Fekete István Hu című regényéből maradt a fejemben a szituáció, amikor is a fogoly csalimadárként használt uhut a gazdája kiülteti egy ülőfára az erdő szélén nappal, ily módon puskacső elé csalva a dúvadakat, varjakat, szarkákat, ragadozómadarakat, akik összegyűlve nagy tömegben és agresszíven támadnak a bagolyra. Akkor tette ezt Hu (a címszereplő uhu), hogy leszállva a földre hanyatt fordult, kimeresztette a karmait az ég felé és készült a végső, kilátástalan küzdelemre a támadóival szemben. Az én helyzetem persze más mint amit Fekete István leírt. Én nem vagyok egy ülőfához kötve mint Hu, pontosabban a kötelek, melyek belehúztak ebbe a harcba, azok belül, a lelkemben feszülnek. Ami viszont döntő különbség, hogy én nem vagyok magányos harcos, nem kell egyedül szembenéznem a rám és hasonló gondolkodású honfitársaimra fenekedőkkel. Nem kell hanyatt feküdnöm, hiszen összevethetem  a hátam olyanokkal, akik hasonlóan élik meg ezt a mai magyar erdőszélét.
Ha hasonló késztetéseid támadtak a Figyelős listával kapcsolatban mint nekem, akkor javaslom ne habozz, jelentkezz Te is. Ezzel örömet okozhatsz nekem, mert azt fogom érezni, hogy nem koptattam hiába a billentyűzetet, örömet fogsz okozni Soros Györgynek, hiszen kiállásoddal nem csak a civil szabadság, hanem őmellette is állást foglalsz, és nem utolsó sorban örömet fogsz okozni a Figyelő munkatársai számára is, mert látni fogják, hogy nem csak kétezer embert piszkáltak meg a cikkükkel, hanem akadunk még itt többen is.
Hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hokiralyfi.blog.hu/api/trackback/id/tr8613831762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.14. 17:43:41

Soros gazda nem mindenkinek ad milliókat, szóval hiába próbálkozol...

Jakab.gipsz 2018.04.14. 19:53:41

Atya úr Isten !

Ez igen, a fenék nyalás felső foka, turbó fokozata.

blah blah 2018.04.14. 20:21:47

Hogyan fér bele a nyílt társadalom eszményébe a másik véleményén túl, a polgári jogok tiprása?
Ahmednek emberi joga ott élni, ahol csak szeretne, de nekem nincs polgári jogom szavazni, hogy be akarom-e fogadni. És azt sem teljesen értem, hogy a nyílt társadalmiság ilyenkor miért mutogat jézusra meg a katolicizmusra? Szekuláris érvek merre bújtak el?

A nyílt társadalom talán mégsem olyan nyílt, mint hirdeti, rengeteg világnézeti elkötelezést követel meg.
Csak akkor meg minek nyílt?
És mitől társadalmi?

Nevezzük nevén : Zárt szekta.

Hókirályfi 2018.04.14. 20:39:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Írtam, én társadalmi munkában tolom Soros szekerét..:)

Hókirályfi 2018.04.14. 20:58:30

@blah blah: Soros alapítványai nélkúl talán most Thürmer Gyula és Thürmer Gyula között választhattunk volna. Ami pedig Ahmedet illeti én sem szeretném ha a társadalom vállára erején felüli terheket rakna a szolidaritás. Azonban a menekültek befogadása, a rászorulók segítése egy demokratikus országban alapkövetelmény. Tegye ezt úgy, hogy polgárai biztonságát ne veszélyeztesse közben. Kontrolált és ellenőrzött befogadás, ahogyan végül is Oviék is megtették 1300 menekült esetében. A közben végzett gyűlölet- és félelemkeltés azonban már csakis a társadalom aljas manipulációját szolgálta.

vajdasagi 2018.04.14. 21:52:02

@blah blah: Azért értetted is, hogy ez a poszt miről szól? Volt ebben Ahmed?
Beteg vagy te?

blah blah 2018.04.14. 23:16:43

@Hókirályfi: Az a baj, hogy a szocializmus nem politikailag, hanem gazdaságilag bukott meg, a diktatúra az utolsó percig működött olyan szinten, hogy a rendszerváltó kerekasztalnál még ott ültek a kommunisták, a parlamentben pedig olyan KB tagok ülhetnek JELENLEG, mint Barabás János vagy Lendvai Ildikó.
Az már csak hab a tortán, hogy a nyílt társadalomban hívő liberálisok ápolják a legjobb kapcsolatot velük, itt 2010ig MSZP-SZDSZ kormány volt, ami gyakorlatilag 1991ben megszületett a demokratikus chartával. (amit egyébként pl. Orbán azért nem írt alá, mert nem volt hajlandó összeállni a kommunistákkal)

Ezentúl nem gondolom, hogy ha Soros nincs, akkor most Thürmer lenne a politika alfája és omegája a magyar közéletben, hiszen rengetegen vannak akik sosem tanultak soros pénzből, sőt ami azt illeti megerősödött egy új jobboldali párt, ami már a rendszerváltáskor sem volt liberális.

Nincs olyan, hogy humanitárius alapkövetelmény, sosem született ilyen szerződés vagy nyilatkozat. Az, hogy mit beszéltek meg a liberálisok egymás között ne kezeljük már úgy, mint valami egyetemes európai érték.
A "menekültellenes" kampány sosem szólt a menekültek ellen, végig az általad is említett államra nehezedő terhek, és a közösségek biztonsága volt a fő üzenet.
És persze a népszavazás sem a menekültekről szólt, hanem arról, hogy az unió rendelkezhet-e a nemzetállamok hozzájárulása nélkül.
Egyedül az ellenzék és a "civilek" állították be ezt az egészet gyűlöletkampányként, egyedül ők nem voltak hajlandóak az észérvek mentén tárgyalni.
A kvótát egyébként azóta sem teljesítette a tagállamok döntő része, és az olyan államok, mint Németország, Franciaország sőt Svédország is kénytelen volt szembesülni azzal, hogy a kulturális különbségekből adódó problémák zöme egyáltalán nem szélsőjobbos humbug.

Be kell vallani, hogy nem arról van szó, hogy ezek az emberek haza akarnának menni a nyomorba és a munkanélküliségbe, amint "vége" annak a háborúnak, ami egyébként mindig is zajlott a térségben, amióta megvan a siíta szunnita ellentét.
A befogadás senkinek sem megoldás, egy osztrák újságban olvastam, hogy a liberálisok optimista becslése alapján 10-15 éven belül már dolgozni fognak. Addig meg éves szinten 50 ezer euróval terhelik az osztrák költségvetést.
A fidesz végig kampányolt amellett is, hogy a migránskérdést a lokálisan kell megoldani az adott országokban. Na ennyit az idegengyűlöletről.

blah blah 2018.04.15. 00:14:45

@vajdasagi: ha kómában töltötted volna az elmúlt 3 évet, akkor elárulom, hogy soros tevékenysége mostanában a migrációt és az ebben aktív politikai szerepet vállaló civilek nagy összegekkel támogatása miatt vitatott

Tothotto 2018.04.15. 09:29:12

@blah blah: Lendvai nem ül a parlamentben! Ellenben Orbán egykori rendészeti államtitkára III/II-es tiszt volt.Ennyit arról,hogy ki milyen viszonyt ápol az egykori komcsikkal.A 2010-ben megalakult kormányban több volt MSZMP-tag szerepelt,mint az MSZP elnökségében!
A kormány tudtosan nem külöböztette meg a menekülteket a kalandoroktól.Egy stigma van;MIGRÁNS!
A miniszterelnök pedig felosztotta az országot "igazmagyar"fideszesekre és sorosistákra.
Az ország felén akar majd elégtételt venni.Elképesztő...

Jakab.gipsz 2018.04.15. 09:58:12

Ezek szerint ez a (gaz, ámde keresztény demokrata kormány) ellopta Soros György munkabér kifizetési listáját.

Nyilván valóan azért lopkod a kormány bérenc listát, mert tudni szeretné mit akarhat tőlünk a filantróp Soros Gyuri, a globalista gender diktátor

Érthető.

Hókirályfi 2018.04.15. 10:47:52

@Jakab.gipsz: Ezek szerint? Látsz erre bármiféle utalást, hogy fizetési lista alapján történt volna a Figyelő listájának összeállítása? Tényleg azt gondolod, hogy az alapítványok dolgozóinak névsora fogja megmagyarázni az alapítványok és létrehozójuk ars poetica-ját?
Te ezzel a hozzászólásoddal biztosan ehhez a poszthoz szerettél volna hozzá szólni, vagy csak írogatsz a kulcsszavak alapján?

vajdasagi 2018.04.15. 11:16:41

@blah blah: Ha kómában töltötted volna azokat az éveket, amelyekben tanulni kellett volna, akkor elárulom: amikor egy kormánypropagandából fenntartott újság a rendszer 2.000 ellenségét listázza egyik példányában, akkor az már nagyon közel van a nácizmushoz. Goebbelsék is így csinálták, meg a Tutszi-Hutu vérengzések is hasonlóan kezdődtek, csak ott rádióban mondták be és nem újságban nyomtatták ki.

Ettől a listázástól minden normális jóérzésű embernek émelyeg a gyomra. Hogyan lehet, hogy a tiéd nem?

blah blah 2018.04.15. 14:20:24

@vajdasagi: annak ellenére, hogy te itt a hosszú kések éjszakájától rettegsz meglepően bátran vállalod a véleményed a rettenetes félázsiai diktatúrában a népirtás előestéjén
hányszor kell titeket 2/3-al megverni, hogy végre leszálljatok a magas lóról? :DD

"Ettől a listázástól minden normális jóérzésű embernek émelyeg a gyomra. Hogyan lehet, hogy a tiéd nem?"
úgy lehet, hogy mást sem láttam az ellenzéktől az elmúlt kormányok során, mint ugyan ilyen jellegű tartalmat
valamelyik nap egy írástudatlan nénivel reprezentálta a határon túli magyarságot az RTL
érdekes, hogy akkor nem hány véres epét a teljes magyar sztárértemiég

blah blah 2018.04.15. 14:31:59

@Tothotto:
"Lendvai nem ül a parlamentben!"
A jelenkori parlamentek összetételére céloztam, és bizony 2014ig végig ott ült, és a mai napig publikál a vezető baloldali lapokban (pl a népszavában) , és elítéli a figyelős listázást. A cenzorasszony. Hányinger.

"Ellenben Orbán egykori rendészeti államtitkára III/II-es tiszt volt.Ennyit arról,hogy ki milyen viszonyt ápol az egykori komcsikkal.A 2010-ben megalakult kormányban több volt MSZMP-tag szerepelt,mint az MSZP elnökségében!"

A III/II.-es stigmát úgy használjátok, mintha legalábbis a fidesznek lett volna pufajkás miniszerelnöke. Méghozzá koalícióban a liberálisokkal.
Nagyon jól tudjátok, hogy aki nem működött együtt a szocialista rendszerrel az segédmunkásnál többre nem vihette, DE nagyon sokan voltak akik sosem voltak besúgók, ellenben a drága Horn papával, aki haláláig élt abban a meggyőződésben, hogy 56 ellenforradalom volt.

"A kormány tudtosan nem külöböztette meg a menekülteket a kalandoroktól.Egy stigma van;MIGRÁNS!
A miniszterelnök pedig felosztotta az országot "igazmagyar"fideszesekre és sorosistákra.
Az ország felén akar majd elégtételt venni.Elképesztő...""

Ez az igazmagyarozás már a 90-es években is iszonyat izzadságszagú volt, ráadásul sosem a fideszesek voltak akik igazmagyarnak határozták meg magukat, hanem a balosok elsősorban európainak SAJÁT MAGUKAT. Mégsem hisztériáztatok, hogy hogyan lehet valakiket kizárni az európaiságból.
A zöldhatáron átkelők alig 20%-a jött szírából, a legtöbben albániából és koszovóból, de egyébként felfrissíteném az földrajztudásod, szíria sem szomszédos ország, számos biztonságos országon kell ám átmenekülni, hogy valaki svédországban beadja a menekültkérelmet.
Csak ismételni tudom az előző hozzászólásban leírtakat. Semmiféle egyezmény nem garantál menekültjogot a harmadik világból érkező népvándorlásnak, a liberálisok által egyoldalú módon definiált "európai humanitárius kötelességek" meg pláne nem.

blah blah 2018.04.15. 14:47:05

@Tothotto:
A másik rohadt jó vicc, hogy szerintetek az ország fele egyet ért soros györgy politikájával
csak jelezném :

2016os kvótaellenes népszavazáson
3 643 055 ember szavazott nemmel
224 572 ember szavazott proteszt jelleggel érvénytelenül
és mindösszesen 56 163 ember szavazott úgy, hogy ő igenis kvótapárti "európaiság" párti, szolidaritáspárti, adjuk kritikátlanul az EU kezébe a döntés jogát, és ne lehessen a nemzetállamoknak beleszólása

2018as országgyűlési választáson
határozottan migránsellenes állásponton:
fidesz : 2 608 086
jobbik : 1 090 616

3 698 702

migránsbefogadás mellett :
MSZP : 681 358
LMP : 402 346
DK : 307 401
Momentum : 174 225
Együtt : 37 251

1 602 581

Majdnem két és félszer annyian szavaztak jobboldali politikára, azokkal együtt, akik valójában csak fidesz ellenes proteszt szavazatot adtak le, ugyan úgy nem igazán kérnek a migrációból.
Talán akik az együttre szavazatak azok akik tényleg szívből egyet értenek a sorosista politikával, azért ők távolról sem az ország fele.

vajdasagi 2018.04.15. 18:26:57

@blah blah: Soros nem oszt és nem szoroz. Én őt nem ismerem, és ő is csak orbán képzését fizette, nekem nem adott semmit. És én nem is kértem tőle semmit. Nem része ennek a dolognak. Csak azért kevered ide bele, hogy terelj.

A lakájmédia úgy gondolja, hogy listáznia kell 2.000 embert. Hogyan lehet, hogy ezt te normális dolognak tartod?

Egyébként én azért kommentelhetek nyugodtan, mert bármikor a világ bármely országában munkát tudok vállalni - nem függök egzisztenciálisan a mindenkori kormánytól.
Lenéztem, sőt megvetettem a gyurcsányt is, meg most az orbánt is. a gyurcsány elvakult híveit is ugyanolyan kártékonynak tartom, mint téged.

És végül: nincs itt "baloldal" meg"jobboldal". Váltogatják a meggyőződéseiket, mint más a zokniját. Orbán pl. volt már liberális meg illiberális, egyházakat kigúnyoló meg ájtatoskodó, oroszokat ostorozó meg velük paktáló, iszlámot éltető, meg ellen hangulatkeltő, Brüsszelben feljelentő, meg most Brüssszel-ellenes - aszerint, hogy mitől remélt több szavazatot. És az elkúró sem jobb, csak ő másképpen megvetendő.

blah blah 2018.04.15. 23:28:17

@vajdasagi: Úgy gondolom, hogy nem a kontextusából kiragadva listáztak 2000 embert csak úgy. Amikor Orbán liberális volt, én még egészen kis gyerek voltam, szóval ne rajtam kérd számon.

vajdasagi 2018.04.16. 11:38:06

@blah blah: Köszönöm a választ - végre a kérdésemről szólt.
Akkor van két pélám a 2.000-ből:

a) Az egyik ebből a 2.000-es listából már halott. Gondolod, hogy a halottakat is pénzeli a Soros?
És azokat is megfigyeli a mi titkosszolgálatunk? Azok is veszélyesek? Netán közellenségek?

b) A másik a listán a Váradi. Talán a legkiválóbb ma is élő vajdasági koponya. Nem sokan tettek többet a vajdasági magyarságért, mint ő. Ő miért is ellenség?

Még folytathatnám a sort. Ez egy göbbelsi tempó, de hát a most hatalmon lévők ilyesmihez értenek.

blah blah 2018.04.16. 13:52:26

@vajdasagi:
Titkosszolgálatunk nincsen már olyan értelemben, mint a szocializmus idején a III/III-sok, teljesen felesleges a rettegés.

És senki sem mondta, hogy azok az emberek a listán bárkinek is ellenségei lennének, a nagy többségük erősen balos propagandát folytat magát civilnek hazudva. Ez egy tény.
VáradY meg történetesen kormányellenes tüntetések vezérszónoka.

vajdasagi 2018.04.17. 20:47:22

Titkosszolgáltaunk több is van. ÁH, meg mások.

Kb. te vagy az egyetlen, akit ez nem rémít meg. Ez a tény Téged nem gondolkodtat el?

vajdasagi 2018.04.17. 20:49:16

@blah blah: Mint mondtam, Várady az egyike azoknak akik a vajdasági magyarokért a legtöbbet tették. Egy-egy tüntetésen szónokolni már egyenlő azzal, hogy a "dolgozó nép ellensége" vagy? Ez nem régmúlt idők becsípődése?
süti beállítások módosítása